Αϊνστάιν
external image einst_4.jpgexternal image %CE%91%CE%9B%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%A4+%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9D(17).jpgexternal image %CE%91%CE%9B%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%A4+%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9D(7).jpgexternal image %CE%91%CE%9B%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%A4+%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9D(28).jpg
external image fa145c7a-0a9d-44be-8317-7e386350740b.jpgexternal image %CE%91%CE%9B%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%A4+%CE%91%CE%99%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%99%CE%9D(27).jpgexternal image Death_headline.jpg

Ο Albert Einstein γεννήθηκε στο Ούλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου 1879, μεγάλωσε στο Μόναχο και πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 στο Πρίστον του Νιου Τζέρσεϋ.Ήταν κορυφαίος φυσικός και μαθηματικός εβραϊκής καταγωγής ,που πολιτογραφήθηκε μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο ως πολίτης των ΗΠΑ.Πρόσφερε στις φυσικές επιστήμες τεράστιες υπηρεσίες και μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης του μέλλοντος. Από νεαρή ηλικία είχε κλίση στα μαθηματικά παρόλο που δεν διακρίθηκε ως μαθητής.Το 1894 όταν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ιταλία πήγε στην Ελβετία όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ααρόου. Το 1898, ο Αϊνστάιν συνάντησε και ερωτεύτηκε τη Μιλέβα Μάριτς,μία συμμαθήτρια του από την Σερβία,που ήταν και φίλη με τον Nikola Tesla. Το 1900, του χορηγήθηκε ένα δίπλωμα διδασκαλίας από τα Eidgenössische Technische Hochschule και έγινε αποδεκτός ως Ελβετός πολίτης το 1901.

Σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης απ’όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 1905.Αφού απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα εργάστηκε από το 1902 ως το 1909 στην ελβετική υπηρεσία απονομής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη ως εμπειρογνώμονας.Παράλληλα έκανε και δικές του εργασίες.Το 1905 δημοσίευσε 4 άρθρα.Στο πρώτο από αυτά έδωσε την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1921.
Ο Albert Einstein πέθανε στον ύπνο του σε νοσοκομείο του Princeton, New Jersey στις 18 Απριλίου 1955


Το μόνο πρόσωπο που παρευρισκόταν στο κρεβάτι του, μια νοσοκόμα του νοσοκομείου, είπε ότι λίγο πριν το θάνατό του μουρμούρισε πολλές λέξεις στα γερμανικά και δεν κατάλαβε τι είπε.Αποτεφρώθηκε χωρίς τελετή την ίδια ημέρα που πέθανε στο Trenton, New Jersey, σύμφωνα με τις επιθυμίες του.Οι στάχτες του σκορπίστηκαν σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο εγκεφάλος του ήταν διατηρημένος σε ένα βάζο από το Δρ Thomas Stoltz Harvey,παθολόγος που πραγματοποίησε την αυτοψία του Αϊνστάιν


Ο εγκεφάλος του ήταν διατηρημένος σε ένα βάζο από το Δρ Thomas Stoltz Harvey,παθολόγος που πραγματοποίησε την αυτοψία του Αϊνστάιν.Ο Harvey δεν βρήκε τίποτα ασυνήθιστο με το μυαλό του, αλλά το 1999 η περαιτέρω ανάλυση από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο McMaster αποκάλυψε ότι η περιοχή του βρεγματικού βλεφάρου έλειπε και ο κατώτερος βρεγματικός λοβός του ήταν 15% μεγαλύτερος από το κανονικό. Η κατώτερη περιοχή του βρεγματικού είναι υπεύθυνη για τη μαθηματική σκέψη,την οπτικοχωρική γνωστική λειτουργία, καθώς και για τις εικόνες της κίνησης.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

1879 Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες όλου του κόσμου,γεννιέται στη μικρή πόλη Ούλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου. Τον επόμενο χρόνο (1880) μετακομίζουν οικογενειακά στο Μόναχο, όπου ο πατέρας και ο θείος του άρχισαν να εργάζονται σε ένα μικρό ηλεκτροτεχνικό εργοστάσιο. Εκεί, ο Άλμπερτ περνά τα πρώτα χρόνια της σχολικής του ζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Άλμπερτ δεν ήταν πολύ καλός μαθητής στο Λύκειο. Επίσης σπούδασε μουσική και έγινε ένας ολοκληρωμένος βιολιστής.


1894 Αργότερα, μετακομίζουν στο Μιλάνο, όπου ανοίγουν άλλη βιοτεχνία. Ο Άλμπερτ μένει στο Μόναχο με σκοπό να τελειώσει τις σπουδές του. Ο θείος του, όταν ήταν μικρός ο Άλμπερτ,του έδειξε τη μαγεία των μαθηματικών και τον παρακίνησε να ασχολείται με τα Μαθηματικά. Είναι γνωστό επίσης ότι σε ηλικία 15 ετών, απέδειξε το Πυθαγόρειο θεώρημα και σε ηλικία μόλις 12 ετών, θέλησε να αφιερωθεί στην επίλυση του γρίφου που λέγεται «σύμπαν».


1900 Αποφοιτά από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, που σήμερα είναι γνωστό ως ΕΤΗ.


1905 Ο Άλμπερτ ως νεαρός επιστήμονας, αρχίζει να δημοσιεύει τις εργασίες του, στο γνωστό τότε περιοδικό «Annalender Physik».Η θεωρία της Σχετικότητας που θα τον ταλαιπωρούσε σε όλη του τη ζωή είχε γεννηθεί. Εκείνα τα χρόνια, ήταν κατώτερος υπάλληλος στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη.


1909 Η ζωή του αλλάζει καθώς εκλέγεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και το 1912 εκλέγεται στο Πολυτεχνείο της ίδιας πόλης. Επίσης, το 1913 δέχεται θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.


1914 Ξεκινά να δίνει διαλέξεις στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ενώ η φήμη του μεγαλώνει όταν δίνει διαλέξεις για πρώτη φορά στην Αμερική, το 1921.


1916 Δημοσιεύει την πιο σημαντική του θεωρία, τη γνωστή «θεωρία της Σχετικότητας», που τότε ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να κατανοήσουν.


1921 Βραβεύεται παίρνοντας το βραβείο Nobel, για τη συμβολή του στη «Θεωρητική Φυσική και ιδιαίτερα, την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινόμενου». Η απονομή έγινε το 1922, αλλά χωρίς τον Αϊνστάιν, που ήταν στην Ιαπωνία.
Σοφά Ρητά Άλμπερτ Αισταιν | (1879-1955)
Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς? Όχι εξαιτίας των κακών ανθρώπων που υπάρχουν, αλλά εξαιτίας των ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα γι 'αυτό.Μάθε από το χθες, ζήσε για το σήμερα, έλπιζε για το αύριο. Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματάς να αμφισβητείς.Κάποιος που ποτέ δεν κάνει λάθος ποτέ δεν προσπάθησε κάτι νέο.
Η διαφορά ανάμεσα στην ηλιθιότητα και την ευφυΐα είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει τα όρια.Προσπάθησε να μην γίνεις ένας επιτυχημένος άνθρωπος ( επιχειρηματίας), αλλά μάλλον να προσπάθησε να γίνεις ένας άνθρωπος με αξία.

Το αληθινό σημάδι της νοημοσύνης δεν είναι η γνώση, αλλά η φαντασία.
Όποιος δεν παίρνει στα σοβαρά την αλήθεια στα μικρά ζητήματα δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς σε σπουδαιότερα.

Αν κάτι δεν μπορείς να το εξηγήσεις απλά, σημαίνει ότι δεν το έχεις καταλάβει αρκετά καλά.

Μόνο μια ζωή που καταναλώνεται για τους άλλους είναι μια ζωή πραγματικά αξιόλογη.
ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ